Tagpap: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Tagpap (også kaldt tagbelægning) er en populær type tagdækning til visse typer af huse. I denne artikel får du adgang til de gældende gennemsnitspriser for at lægge tagpap. Du kan også læse om, hvad der påvirker priserne på et sådant projekt, og hvad du kan gøre for at reducere omkostningerne. Du finder desuden ud af, hvordan du finder den rette entreprenør til opgaven.

Tagpap

Tagpap? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad koster det at lægge tagpap?

Bygge.dk hjælper med at finde den rette entreprenør til bygge- og renoveringsprojekter. Baseret på afsluttede projekter gennem platformen har vi oparbejdet en prisdatabase, der giver en god indikation af, hvilket prisleje forskellige projekttyper bør ligge på.

Når det gælder lægning af tagpap, ser vi typisk en gennemsnitspris på cirka 450 kr. inkl. moms per kvadratmeter tagflade. Denne pris inkluderer både arbejdstimer og alle materialer. Vi ser også, at nogle projekter af denne type kommer helt ned på 320 kroner per kvadratmeter tagflade, mens de dyreste projekter kan komme helt op på 650 kroner per kvadratmeter tagflade - og nogle gange mere.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvilke faktorer påvirker prisen ved lægning af tagpap?

Der er flere faktorer, der påvirker prisen, når man skal lægge tagpap. Blandt de vigtigste finder vi:

  • Valg af produkt: Der findes mange produkter at vælge imellem, når man skal lægge tagpap. De varierer blandt andet i kvalitet, tykkelse, og hvad de er lavet af. Der findes både billige produkter og nogle i en langt højere prisklasse. Tagpap er som regel relativt billigt per kvadratmeter sammenlignet med andre typer tagdækning.
  • Tagets størrelse: Da tagpap angives i kvadratmeterpriser, er tagets størrelse det, som spiller den største rolle. Det vil naturligvis koste mere at lægge tagpap på et større tag. Der er imidlertid en højere kvadratmeterpris på mindre tage. Det skyldes, at visse omkostninger er de samme uafhængigt at tagets størrelse (for eksempel transport, projektering og planlægning).
  • Tagets tilgængelighed: Hvis et tag er vanskeligt at komme til, vil det afspejles i kvadratmeterprisen. Det skyldes, at det vil gøre arbejdet mere kompliceret og tidskrævende. Det kan for eksempel være i tilfælde, hvor huset ligger på en stejl skråning.
  • Bygningens højde: Arbejde i højden koster ekstra. Skal man lægge tag på en bygning, der er flere etager højt, vil dette også medføre ekstra omkostninger.
  • Tagets øvrige specifikationer: Tagdækningen lægges først og fremmest på flade tage og pulttage. Der findes flere typer af flade tage. Nogle har interne afløb, og andre har ikke (afhængigt af, om det er med et fladt tag eller ej). Der kan være skorstene eller ventilation, som man skal tage hensyn til. Det kan også variere efter, hvordan siderne på taget er konstrueret. Er taget kompliceret i sin opbygning, vil det koste mere at lægge tagdækning på det. Pulttage er som regel mindre komplicerede at arbejde med, og det reducerer prisen.
  • Valg af entreprenør: Pristilbuddene vil variere mellem de forskellige entreprenører. Sørg derfor for at indhente 3 tilbud. Så er du sikker på, at du siger ja til den mest konkurrencedygtige pris.

Tagpap? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Hvad følger med i entreprenørens tilbud?

Entreprenører, der afgiver deres bud på at udføre denne type opgave, indregner alle omkostninger. Det vil sige både arbejdstimer og materialer. Altså vil der ikke være noget krav eller forventning om, at bygherren indkøber materialer af nogen slags. Noget, som dog ikke er inkluderet i tilbuddet, er eventuelle uforudsete komplikationer. I forbindelse med taglægning kan disse komplikationer dreje sig om rådskader. Derfor er det vigtigt at afsætte midler i budgettet til denne type omkostninger.

Hvis man har et fladt tag, vil man støde på en del unikke udfordringer, som ikke gælder for huse med skråtag. Mens alle skråtage har tagrender, har flade tage indvendige afløb eller andre løsninger. Husets kanter kan også bygges på forskellige måder på flade tag. Disse særlige udfordringer betyder, at ikke alle entreprenører har kompetencerne til disse typer tage. Altså vil et tilbud af denne type ikke indeholde samme punkter som et tilsvarende tilbud på et skråtag.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvor meget koster selve tagpappen?

Der findes mange forskellige typer tagpap med store variationer i prisen. Man kan finde meget enkel tagpap, som bedst egner sig til hytter og mindre strukturer som haveskur eller garager. Der findes også tagbeklædning, der beskytter flade tage på større lejlighedsbyggerier, rækkehuse og andet. Priserne varierer også efter mængden, som entreprenøren indkøber.

Uanset produkt betragtes tagpap som værende et relativt billigt tagdækken; især sammenlignet med et tagdækken af teglsten eller plader af kobber. Derfor er det sjældent en stor omkostning at vælge tagpap, særligt når der findes andre alternativer.

Det er dog ikke altid muligt at vælge andre alternativer. Det er for eksempel ikke muligt at vælge hverken tagsten eller tagplader, når man skal lægge tagdækning på et fladt tag. I de tilfælde står valget mellem forskellige tagbeklædninger. Det indebærer, at man må lave en grundig vurdering af de forskellige typer tagpap, der findes på markedet. Her er der flere faktorer, man skal vurdere. Prisen er en af dem. Hos Bygge.dk anbefaler vi imidlertid at vælge den højeste kvalitet, som budgettet tillader. Grunden er, at taget spiller en afgørende rolle for husets tilstand. Skader på taget vil potentielt kunne føre til lækager og alvorlige skader på husets struktur. Derfor anbefaler vi at vælge tagpap af højeste kvalitet, der passer ind i budgettets rammer.

Det kan være både uoverskueligt og forvirrende at skulle vælge tagpap-produkt. Med ingredienser som polymermodificeret bitumen og forskellige typer af glasfiber og polyesterfiber, er det ikke altid let at vide, hvad der er det rette valg. Derfor kan det være en god idé at rådføre sig med en entreprenør.

Hvad kan man gøre for at reducere omkostningerne?

Selvom det ikke altid kan betale sig at vælge det billigste produkt, er der visse ting, man kan gøre for at holde udgifterne nede. Hos Bygge.dk oplever vi, at de følgende strategier hjælper med at holde omkostningerne nede:

  • Indhent flere tilbud fra flere entreprenører: Man kan kun sikre sig, at man betaler en konkurrencedygtig pris ved at indhente flere sammenlignelige tilbud. Det er også vigtigt at sikre sig, at de indhentede tilbud har samme indhold. Ved valg af entreprenør er det desuden vigtigt at huske, at det ikke kun er prisen, der tæller.
  • Forhør dig om tilbud på materialer: Entreprenører har typisk adgang til gode priser og tilbud. Sådanne fordele kan bygherren ofte nyde godt af.
  • Vær forberedt på uforudsete omkostninger: Det er aldrig til at vide hvilke omkostninger, der kan dukke op i løbet af projektet. Derfor er det vigtigt at afsætte midler til uforudsete komplikationer. Så er man i hvert fald forberedt. Det er betydeligt dyrere at skulle betale ekstra omkostninger til at udbedre råd eller fugtskader, hvis man tager et lån. Der er i stedet penge at spare ved at være fornuftig, når man lægger budget.
Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvordan finder man den rigtige entreprenør til opgaven?

Bygge.dk er en tjeneste, som sætter boligejere i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurderingen, godkendelser og referencer samt forbinder dig med entreprenører, som er kvalificerede til dit projekt. Det er gratis at registrere dit projekt, og du bliver matchet med entreprenører, som har stor erfaring med at lægge tagpap.

Tagpap? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.