Renovere lejlighed: Hvad koster det? (Pris i

 

2023)

Skal du bygge et nyt badeværelse? I denne prisguide giver vi dig alt, hvad du skal vide angående priser, omkostninger, finansiering, besparende tips og meget mere. Undgå at betale for meget, og få gode råd, der sikrer, at projektet holdes under budgettet. Gennemlæs denne prisguide, og få alle de oplysninger, du skal bruge.

Renovere lejlighed

Renovere lejlighed? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Overfladerenovering eller totalrenovering

Renovering kan udføres på flere forskellige niveauer. Når man taler om overfladerenovering, betragtes dette normalt som en mere kosmetisk indgriben, man kan foretage i sin lejlighed for at gøre den mere præsentabelt og pæn at bo i. Nogle typiske elementer i en overfladerenovering inkluderer overflademaling, fliselægning på badeværelset, udskiftning af badeværelsesmøbler, gulvslibning og installation af nye køkkenfronter.

Totalrenovering er en meget mere grundig affære, hvor man går mere ind i de tekniske installationer. Dette er mere almindeligt, når du renoverer et badeværelse, laver nyt køkken, nyt gulv og nye vægge. Det er især almindeligt, at du ender med at gennemføre en totalrenovering, når du foretager strukturelle ændringer med en ændret rumløsning. Typisk inkluderer totalrenovering mere omfattende opgaver såsom nedrivning til bjælkelag eller beton, VVS, elektrisk installation eller ventilation.

Ønsker du pristilbud på dit projekt? Få op til 3 tilbud på projektet her.

Hvad koster det at renovere sin lejlighed?

I Bygge.dk har vi udarbejdet en prisdatabase baseret på projekter, hvor kunder har brugt Bygge.dk til at finde håndværkere og entreprenører. Vi har samlet kvadratmeterpriser og andre byggeomkostninger fra hundredvis af projekter i en prisdatabase, der danner grundlaget for de gennemsnitlige kvadratmeterpriser nedenfor.

Vi ser, at gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter er omkring 8.000 kroner. Dette inkluderer alle renoveringsomkostninger forbundet med projektet, inklusiv omkostninger til køb af materialer, som du selv foretager som kunde. Dog ser vi også projekter komme ned til 4.500 kroner per kvadratmeter og projekter med priser så høje som 13.000 kroner per kvadratmeter, så der er store forskelle i kvadratmeterprisen her.

Hvis du er seriøs omkring at renovere din lejlighed, vil du sandsynligvis have lyst til at finde ud af mere om, hvad renoveringsomkostningerne vil være for de forskellige dele af dit projekt. Når du læser dette, er det vigtigt at huske, at disse priser ofte varierer lidt mellem forskellige projekter, så den kvadratmeterpris, du ender op med, vil sandsynligvis være lidt forskellig.

Det specifikke priseksempel, vi har angivet nedenfor, gælder for den samlede renovering af en lejlighed på ca. 80 kvadratmeter. Prisen inkluderer flytning af køkken og noget ombygning. Omkostninger til materialer er også inkluderet i prisen.


Entreprenøromkostninger:

● Nedrivning, projektledelse og drift: 40.000 kr.

● Badeværelse: 160.000 kr.

● Vaskerum: 50.000 kr.

● Nyt rørsystem til flyttet køkken: 25.000 kr.

● Tømrer (gulv, vægge, omklædningsrum): 100.000 kr.

● Maler: 45.000 kr.

● Elektriker: 110.000 kr.

Samlede omkostninger fra entreprenøren: 530.000 kr.


Omkostninger ved egne køb:

● Køkken: 100.000 kr.

● Fliser: 10.000 kr.

● Parket: 20.000 kr.

● Badeværelse udsmykning, toilet, inventar: 22.000 kr.

Samlede omkostninger til egne køb: 152.000 kr.


Total for alle byggeomkostninger: 682.000 kr.

Dette projekt landede på en kvadratmeterpris på ca. 8.500 kr. i alt.

Renovere lejlighed? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Vigtige faktorer for kvadratmeterprisen, når man skal renovere lejlighed

At starte med en kvadratmeter pris kan være et nyttigt udgangspunkt, når du planlægger og strukturerer, hvad det koster at renovere din lejlighed. Det kan f.eks. være nyttigt, når man skal til at tage en hurtig beslutning om, hvorvidt man skal få gjort jobbet nu, eller om man skal bide i det sure æble og vente til senere.

Når du har brug for lidt mere nøjagtig budgettering og planlægning, lønner det sig at gå lidt mere i detaljer om, hvad rykker ved prisen for renovering af en lejlighed. Hvis du har overblik over, hvad det er, der vejer tungt på prisen, kan det være, at du kan finde løsninger, der kan hjælpe til at reducere prisen en del.

En af de faktorer, der bestemmer omkostningerne ved renoveringen, er selvfølgelig, hvor mange kvadratmeter din lejlighed er på. Det er normalt tilfældet, at større lejligheder har en lavere kvadratmeterpris ved renovering, end hvad det ville koste per kvadratmeter for en mindre lejlighed. Dette skyldes, at du kan fordele omkostningerne med entreprenøren på flere kvadratmeter.

Vådrum, såsom badeværelser, køkkener og vaskerum, er også en vigtig prisfaktor. Disse rum er de dyreste i din lejlighed på grund af det mere komplicerede arbejde med rør, elektricitet, ventilation og membraner, der ofte skal foretages i disse rum. For en totalrenovering af et badeværelse kan det koste mellem 130.000 og 260.000 kroner, mens et køkken ofte kan koste fra 65.000 kroner inklusiv rørlægning, VVS og elektriker.

Hvis du ændrer rumplanen, kan du også let ende med højere omkostninger, især hvis du ændrer rumplanen i badeværelset eller køkkenet. Her skal du ofte udskifte VVS, elektricitet, ventilation og membraner. Der er ofte begrænsninger for, hvilke strukturelle ændringer du kan foretage i en lejlighed, men hvis du har lov til at foretage sådanne ændringer, skal du forvente, at dette vil øge udgifterne til din renovering yderligere. Hvis du foretager ændringer i den bærende konstruktion, vil dette være betydeligt dyrere end at skifte lette vægge.

Valg af materialer kan påvirke prisen meget ved renovering af en lejlighed. Der er en lang række forskellige kvaliteter og mærker at vælge imellem. Hvis du leder efter en lidt lavere pris, skal du se nøje på, hvilke materialer du skal fravælge. Det er måske den dyreste, der er den bedste, men det er også ofte, at man ikke har brug for det bedste for, at det bliver godt nok. Du kan få et fantastisk resultat med solid kvalitet, selvom du ikke vælger de bedste mærker over det hele.

Den entreprenør, du vælger, er en anden afgørende faktor, der påvirker byggeomkostningerne. Her kan du spare meget ved at få flere tilbud og vælge det rigtige, men du kan også ende med store ekstraomkostninger, hvis du går efter den forkerte entreprenør og ender med at skulle gøre arbejdet om igen. Du er velkommen til at registrere dit projekt hos Bygge.dk, hvis du ønsker at komme i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører til dit projekt.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Reducér omkostningerne, når du renoverer din lejlighed

Der er mange måder, du kan reducere omkostningerne ved dit boligforbedringsprojekt, og det indebærer ikke altid en masse hårdt arbejde fra din side. Hvis du er lidt ekstra opmærksom og identificerer de nemmeste besparelsesmuligheder, vises det allerede på renoveringsomkostningerne. Her giver vi dig nogle enkle tips, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at nedbringe omkostningerne ved dit projekt.

Planlæg i god tid, hvad du har brug for, og få et overblik over, hvad de forskellige ting koster ved mindst tre forskellige forhandlere. Hvis du ikke er ude i sidste øjeblik, er du mindre stresset og har tid til at følge op på rabatter, der kan hjælpe dig med at reducere dine omkostninger. Naturligvis har de store kæder lokketilbud med lave priser på forskellige produkter, du muligvis har brug for, og så er det vigtigt at have listen klar, så du kan slå til.

Du kan også skære ned på omkostningerne ved at gøre en del af arbejdet selv. Ofte er nedrivning, affaldshåndtering, gulve og maling ting, mange gør selv. Professionelle håndværkere er ofte meget mere effektive til disse opgaver, men der er nogle, der kan lide at gøre en lille indsats selv, enten fordi de kan lide at foretag sig sådanne ting i deres fritid eller for at reducere omkostningerne her og der.

Tøm lejligheden. Det lyder muligvis ikke relevant, men i en lejlighed er der ofte små områder og lidt gulvplads. Der sker ofte meget på disse få kvadratmeter. Når entreprenøren kommer ind og arbejder, vil det hurtigt koste dig mange ekstra timer, hvis håndværkeren skal bruge tid på at flytte ting og sager, måske op til flere gange for at komme til det sted, hvor de har brug for at arbejde.

Det er værd at lægge et budget for at få et overblik over omkostningerne, inden du starter renoveringen. Så ved du, hvilke omkostninger du kan forvente, og hvad du har råd til. Hvis du starter uden nogen plan, er det let at få gode ideer undervejs, og så mister du hurtigt styringen med omkostningerne for renoveringen.

Hvad er inkluderet i entreprenørens pris, og hvad køber du selv?

Mange foretrækker at bruge en entreprenør, da dette gør det meget lettere for ejeren at organisere projektet. En hovedentreprenør giver dig et tilbud, der inkluderer det arbejde, der skal udføres inden for alle de forskellige fagområder. De fleste materialer, der er nødvendige til arbejdet i de forskellige discipliner, indgår også i den pris, du får fra en entreprenør.

Når det kommer til overfladematerialerne, er det almindeligt, at du som ejer af lejligheden køber disse selv. Årsagen til, at det oftest gøres på denne måde, er fordi, der er så mange forskellige typer og prisklasser at vælge imellem. Hvis dette valg skal gennem entreprenøren, kan det hurtigt blive både upraktisk og dyrt.

Med i overfladematerialer regnes for eksempel selve køkkenet, hvis du renoverer køkkenet. Prisen på køkkener kan variere fra omkring 35.000 kr. for et enkelt IKEA-køkken til hundredtusind kroner for specielle designerkøkkener. Du kan ofte få gode priser for installation af køkkener fra køkkenleverandøren, så du skal overveje, om det er værd at bruge dem til netop dette job. Installation af køkkenet kan ofte være mellem 7.000 og 26.000 kroner plus elektrikerarbejde og VVS.

Når det kommer til fliser og parket, er der igen mange forskellige stilarter og prisklasser. Du kan finde fliser og parket til priser omkring en hundredelap, mens andre koster flere tusinde kroner per kvadratmeter. Derfor er det vanskeligt for en entreprenør at give dig et realistisk tilbud, hvor dette er inkluderet. På samme tid har entreprenører ofte adgang til rabatter på fliser og parket hos deres leverandører, så du kan eventuelt tale med din entreprenør om dette, inden du beslutter selv at bestille. Arbejdet med at lægge fliser eller parket i din lejlighed er normalt inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren.

Hvis du renoverer dit badeværelse, har du ofte specifikke ønsker om, hvilke møbler og inventar du foretrækker. Der er også mange stilarter og prisklasser at vælge imellem her. Her kan det også være værd at spørge entreprenøren, om de har adgang til gode tilbud fra deres leverandører. En pakke, der inkluderer det minimum af, hvad du har brug for, vil koste mindst 7.000 kr., men for de fleste mennesker koster det meget mere. Omkostningerne ved installation af dette er normalt inkluderet i tilbuddet fra entreprenøren.

Det kan ofte være en god ide at få en interiørarkitekt til at støtte dig, når du er i gang med et stort renoveringsprojekt. Disse omkostninger er normalt ikke inkluderet i prisen fra din entreprenør.

Ønsker du pristilbud på projektet? Få op til 3 tilbud på jobbet her.

Hvor finder du kvalificerede fagfolk i nærheden af ​​dig?

Den mest afgørende succesfaktor for dit renoveringsprojekt er sandsynligvis, hvem der koordinerer og afslutter arbejdet. Mange har dårlige erfaringer med at vælge useriøse håndværkere til at renovere deres lejligheder. Til at begynde med kan det ofte virke smart at vælge den entreprenør, der koster mindst, men mange finder lidt for sent ud af, at dårligt udført arbejde ofte kan have alvorlige og dyre konsekvenser. Hvis du på den anden side finder en professionel entreprenør, der leverer høj kvalitet og kommunikerer godt, vil projektet normalt blive afsluttet næsten hurtigere, end du havde tænkt dig.

Bygge.dk gør det nemt for kunderne at vælge mellem lokale kvalitetssikrede håndværksvirksomheder og entreprenører. Registrér gerne dit projekt hos Bygge.dk, så kontakter vi dig for en gennemgang af projektet. Det koster intet og er helt uden forpligtelser.

Renovere lejlighed? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Start her

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.