Byg førstesal: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

At bygge en ny førstesal i boligen kan være en god investering. Det øger brugsværdien, og du kan forme boligen efter dine egne behov. Ikke mindst vil det betale sig den dag, du skal sælge. En ekstra sal giver mulighed for et helt nyt segment på markedet, og du kan potentielt indtjene alle de omkostninger, der var ved påbygningen. I denne artikel kan du læse om priser på sådanne projekter. Du finder også ud af, hvad der styrer priserne, og hvordan du kan reducere omkostningerne.

Byg førstesal

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Byg førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Påbygning er ikke det samme som tilbygning

Selv om udtrykkene ofte anvendes i flæng, er der en markant forskel mellem en tilbygning og en påbygning. En tilbygning er en udvidelse af boligens grundareal. Arbejdet indebærer ofte at fjerne en del af muren i den eksisterende bygning og bygge videre fra den nye åbning. Tilbygningen vil derefter "hænge" på væggen i huset og kræver derfor ikke større indgreb på den oprindelige bolig. Men tilbygninger kræver støbning af et nyt fundament, og dette slipper man for ved en påbygning. 

En påbygning er en forlængelse af boligen i højden og bygges oven på den eksisterende konstruktion. Dette kræver ofte en forbedring af eksisterende bygningskonstruktion og styrkelse af støttestrukturerne. Ofte skal både taget og beklædningen af bygningen udskiftes for at bevare indtrykket af facaden. Når man bygger en ny førstesal, kaldes dette en påbygning.  

For at vurdere prisen på et sådant projekt, har vi i Bygge.dk udarbejdet vores egen prisdatabase. Vi har indsamlet prisoplysninger fra afsluttede projekter på vores platform for at sammenligne priser for forskellige typer projekter. Vi kan se, at påbygning koster i gennemsnit 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Dette inkluderer alle omkostninger, såsom arbejdskraft, materialer og leje af udstyr. Men der er en stor svingning i priserne, da der er mange faktorer, der påvirker prisen. Priser fra 13.000 og op til 30.000 kr. pr. kvadratmeter er ikke ualmindelige afhængigt af, hvilket arbejde der er nødvendigt og den valgte standard. Disse priser omfatter alle projektomkostninger, dvs. både arbejde og materialer. Da en påbygning indebærer et omfattende arbejde på den eksisterende bygning, vil den samlede pris ofte være højere end ved en tilbygning. Hvis bygningskonstruktionen er dimensioneret til at modstå vægten af en ny sal, vil prisen også blive lavere. 

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvad påvirker prisen?

Der er flere måder at påvirke prisen, når man bygger en ny førstesal. I mange tilfælde vælger bygherren at spare nogle timers arbejde ved selv at udføre en del af arbejdet. Beklædning af facade og nyt tag er muligt at lægge, hvis man har ekspertisen, men det er tungt og tidskrævende arbejde. Medmindre man har erfaring fra lignende projekter, kan det være smart at overlade dette til professionelle. Noget, en del vil være i stand til at udføre selv, er overfladearbejde. Dette indebærer fx malerarbejde, gulvlægning og tapetsering af vægge.

En anden måde at reducere udgifterne er at placere nye vådrum direkte over det eksisterende vådrum i stueetagen. Så slipper man for at skulle lægge nye vand- og kloakrør i hele huset og kan i stedet forbinde de nye rør med de allerede eksisterende rør.

Desuden vil valget af standard naturligvis påvirke omkostningerne direkte fx på valget af parket, fliser, køkken, armaturer, badeværelsesinventar osv.

Valget af entreprenør er også en faktor i prisen. Selv mellem erfarne entreprenører med god økonomi og alle godkendelser kan der være enorme forskelle i priserne. Dette kan skyldes en anden forståelse af projektet, for lav prissætning, eller at entreprenøren har andre projekter. Bemærk, at entreprenører ofte har mindre at lave i vintermånederne, så det kan betale sig at lægge projektet i perioden november - februar.

Få 3 gratis tilbud >

Byg førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Benyt en pålidelig entreprenør

Når man skal vælge en entreprenør, er det vigtigt at finde nogen, der har erfaring med vellykkede, lignende projekter. Den nye førstesal skal holde i mange år fremover. Desuden skal resten af huset kunne modstå vægten af en ny førstesal. Så er det vigtigt, at entreprenøren har ekspertisen til at sikre den eksisterende konstruktion.

I opstarten er det altid klogt at indsamle tilbud fra flere firmaer. Så kan man sammenligne priserne og vælge det firma, der har den bedste kombination af pris og ekspertise. Vær samtidig på vagt overfor tilbud, der er betydeligt lavere end andre. Lav pris vil ofte være på bekostning af kvalitet.

Lav altid et baggrundstjek før den endelige beslutning. Man kan ofte finde referencer og erfaringer fra tidligere kunder online. Det kan også betale sig at kontakte referenterne direkte. Så kan du også stille specifikke spørgsmål og få svar på præcis det, du spekulerer over. Undersøg også virksomhedens økonomi. Sikr dig, at firmaets økonomi er robust, så virksomheden kan modstå eventuelle tab. Hvis ikke, risikerer du, at virksomheden går konkurs under projektet, og bygningen vil blive efterladt halvfærdig.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Opret en detaljeret kontrakt

Når man indgår en aftale med en entreprenør, er det vigtigt, at der udarbejdes en detaljeret kontrakt. Det er en fordel for både bygherren og entreprenøren, at alle parter ved, hvad projektet indebærer. Beskriv arbejdet så detaljeret som muligt. I kontrakten skal der stå, hvornår arbejdet skal udføres, og hvordan eventuelle forsinkelser skal håndteres. Under arbejdet kan det også vise sig, at der kræves et ekstra tillæg til prisen. Hvordan dette løses, er også noget, der bør være klart på forhånd. Brug gerne de færdige kontraktmål AB92 eller AB forbruger. Disse kontrakter er specifikt udformet til håndværkstjenester, og du finder dem på Dansk Byggeri.

Overhold budgettet og planen

Før du starter selve byggeriet, skal man aftale med entreprenøren, hvor lang tid arbejdet vil tage. Sammen bør I udarbejde en fremdriftsplan, der specificerer dette. En påbygning af en ny etage tager normalt 3-6 måneder. Opsæt delmål, som vil gøre det lettere at følge op på arbejdet undervejs og at holde sig inden for de fastsatte tidsrammer. Derudover vil det blive lettere at tilpasse sig eventuelle forsinkelser, der skulle opstå.

Hvis man vil have kontrol over udgifterne, er det vigtigt, at der oprettes et detaljeret budget med poster over alle omkostninger. Undersøg prisen på materialer, hold styr på, hvor mange arbejdstimer entreprenøren anslår at bruge, og før alle udgifter løbende. Det er også en god idé at afsætte nogle penge til uforudsete problemer. Skulle man løbe ind i et problem, er det godt at have forberedt sig på det. På den måde er man godt rustet overfor uforudsete udgifter, som kan opstå undervejs.

Første trin er en arkitekt

Før man henvender sig til entreprenører, vil det første skridt normalt være at komme i kontakt med en arkitekt. Arkitekten kan udarbejde tegninger og en projektbeskrivelse, der vil blive gjort klar til prissætningen fra entreprenøren. Nogle entreprenører arbejder med arkitekter, så de kan hjælpe fra første dag. Men husk på, at man ikke vil være i stand til at få nogen bindende tilbud fra entreprenøren, indtil tegninger og projektbeskrivelser er klar, så de fleste holder sig til en arkitekt og går senere til entreprenøren. En teknisk designer kan være et godt alternativ til en arkitekt, hvis man allerede ved, hvordan påbygningen skal se ud. Så kan en teknisk tegner hjælpe med at lave de tegninger, der kræves af kommunen for at få ansøgningen igennem. Men hvis man er usikker på designet og udseendet af påbygningen, vil en arkitekt normalt kunne betale sig.

En arkitekt tager alt fra 32.000 til flere hundrede tusinde kroner for en påbygning afhængigt af størrelsen, kompleksiteten af projektet, og hvor meget arbejde der er med at få projektet igennem i kommunen.

Få 3 gratis tilbud >

Få tilbud fra byggefirmaer nær dig

Det kan være en udfordring at finde det ideelle byggefirma til den rette pris, men med vores partner 3byggetilbud, kan du nemt og hurtigt sammenligne tilbud fra diverse byggefirmaer i dit nærområde, og udvælge det allerbedste til den mest fordelagtige pris.

3byggetilbud er en online service, som gør det enkelt for dig at modtage tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit nærområde. Det eneste du skal gøre, er at udfylde nogle basale oplysninger om dig selv og det bygge- eller renoveringsprojekt du overvejer, og herefter vil de videresende din anmodning til forskellige byggefirmaer tæt på dig.

En af de betydeligste fordele er, at du har mulighed for at modtage tilbud fra adskillige byggefirmaer, hvilket giver dig chancen for at sammenligne priser og projektalternativer, inden du træffer din endelige beslutning. Dette giver dig en større følelse af sikkerhed og garanterer, at du vælger det byggefirma, der passer optimalt til dine behov og din finansielle situation.

I tillæg til at assistere dig med at opspore det ideelle byggefirma, kan de også bistå dig i at finde byggefirmaer, der er eksperter inden for specifikke projekter, som for eksempel nybyggeri eller renovering. Dette gør det nemmere for dig at finde det korrekte byggefirma til dine specifikke krav.

Så hvis du ønsker at spare både tid og penge, samtidig med at du får den mest kompetente byggehjælp, så kan du starte ved at klikke på linket herunder. Afprøv servicen i dag, og erfar hvor enkelt det er at finde det optimale byggefirma til den mest attraktive pris. Klik dig videre herunder for at starte, og modtag tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor skal du anvende 3byggetilbud?

  • De assisterer hver måned tusindvis i at finde et byggefirma
  • De har samlet de mest kompetente og prisvenlige byggefirmaer ét sted
  • Du undgår at træffe valget af et kostbart og ringe byggefirma
  • De gør det enkelt at finde et byggefirma med attraktive priser
  • Servicen er 100% gratis og uforpligtende

Tilmeld dig 3byggetilbud nu og modtag tilbud fra byggefirmaer i dit nærområde – du vil blive forbavset over, hvor meget du faktisk kan spare. Klik dig videre herunder for at modtage tre gratis pristilbud på dit projekt.

Byg førstesal? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.